HOME MADE / Raw food - Zdravá snídaně : domácí mandlové mléko a chia pudink
11:47:00
Zdravá snídaně
Mandlové mléko
Možná vás nikdy nenapadlo udělat si ho doma, možná jste ho nikdy nevyzkoušeli kvůli té šílené ceně, za kterou se prodává v obchodech. Dnes vám ale ukážu, jak jednoduchá je jeho příprava, kdy jediné co budete potřebovat, jsou mandle a voda!
Budeme potřebovat mandle a 4x tolik vody
Jako první krok si připravíme mandle (nemusí být loupané), které si nasypeme do misky a zalijeme vodou. Necháme přes noc odpočinout.
Tím, jak začnou mandle nasávat vodu, spoustí klíčení, kterého přesně potřebujeme docílit. Při tomto procesu mandle vypouštějí ty nejduležitější vitamíny, které do mléka potřebujeme.
Tím, jak začnou mandle nasávat vodu, spoustí klíčení, kterého přesně potřebujeme docílit. Při tomto procesu mandle vypouštějí ty nejduležitější vitamíny, které do mléka potřebujeme.
- mandle dáme do mixéru.
Přilijeme 4x tolik vody než máme mandlí a začneme mixovat.
Druhý den si připravíme nádobu, do které chceme mléko přelít a silikonovou ponožku nebo sítko, přes které mléko přecedíme. Při přelití zachytíme větší kousky, které můžeme použít například na RAW karbanátky.
A to je vše!
A to je vše!
Chia semínka
Není tomu tak dávno, co jsem podlehla naprostému šilenství chia semínek. Doufám, že už se k vám tato informace o šalvěji hispánské také donesla. Jedná se o superfood,
semínka vypadající naprosto nenápadně, ale umí super kouzlo, při kterém se při namočení (mléko, voda) zvětší až 12x a vytvoří kolem sebe průsvitnou blánu.
Hydrofilní vlastnosti semínek pak předchází dehydrataci organismu, skvěle vyživují tělo a dodávají mu nezbytné tekutiny při zvyšené aktivitě. Jsou také zdrojem bílkovin,
omega 3 mastných kyselin a všech možných minerálu a super zdravých věcí. Zaručeně vás nasystí na pořádně dlouhou dobu, což určitě slečny a ženy při redukční dietě apod, také oslavují
Doporučuji se podívat na internet, co všechno se z nich dá vytvořit a já vám dneska ukáži moji momentálně nejoblíbenější variantu ke snídani.
semínka vypadající naprosto nenápadně, ale umí super kouzlo, při kterém se při namočení (mléko, voda) zvětší až 12x a vytvoří kolem sebe průsvitnou blánu.
Hydrofilní vlastnosti semínek pak předchází dehydrataci organismu, skvěle vyživují tělo a dodávají mu nezbytné tekutiny při zvyšené aktivitě. Jsou také zdrojem bílkovin,
omega 3 mastných kyselin a všech možných minerálu a super zdravých věcí. Zaručeně vás nasystí na pořádně dlouhou dobu, což určitě slečny a ženy při redukční dietě apod, také oslavují
Doporučuji se podívat na internet, co všechno se z nich dá vytvořit a já vám dneska ukáži moji momentálně nejoblíbenější variantu ke snídani.
Jelikož jsme si spolu už vyrobili mandlové mléko, hnedka ho využijeme.
Chia pudink
2 lžíce chia semínek
ovoce
mléko
1. Připravíme si nadobku, do které nasypeme 2 vrchovaté lžice chia semínek a zalijeme mlékem
-Směs můžeme dosladit medem či agéve sirupem.Podle chuti můžete dosypat i trochu vloček
-Promícháme a necháme cca 30 minut v ledničce (nejlépe uzavřené nějakou folíí, jelikož semínka mohou nasát vlhkost z ledničky a tím i pachy)
Tato vydatná snídaně vás zaručeně zasytí a dodá plno energie
:)
:)
0 komentářů