Tomatová polévku s Quiniou a červenou čočkou

11:00:00




Tomatová polévku s Quiniou a červenou čočkou


Dnes jsem si pro vás připravila recept na výbornou a hlavně zdravou polévku. Podle mě to je nejlepší polévka, kterou jsem kdy jedla. 


Nejdříve si něco povíme o Quinoe

Neboli o Jídle bohů a můžeme ji najít ve 3 variantách - čevené, bílé a černé



- Bílá má jemnou máslovou chuť, která se podobá se bílé rýží, ale je mnohem zdravější

 Červená quinoa je křupavější, s oříškovou příchutí
Černá je nejkřupavější a chuťově nejvýraznější

Ouinoa je bohatá na vlákninu, což prospívá našemu zdraví. Zvyšuje pohyblivost střev, čímž se zrychluje spalování tuků a podporuje vstřebávání výživných látek.Vláknina obsažená v quinoe je nerozpustná, takže předchází vzniku žlučových kamenů a pomáhá z těla vylučovat toxiny. Je plná minerálů, zvláště vápníku a hořčíku. Kombinace hořčíku a vápníku pomáhá lepšímu spánku.


Ingredience

  • 1x cibule
  • 3-4 velké stroušky česneku 
  • 1x plechovka rajčat 
  • 100g quinii
  • červená čočka
  • 1,5l vývaru


Cibuli si nakrájíme na drobno a 3-4 minuty osmažíme v hrnci s olejem. Když cibule začně být zlatá, tak přidáme česnek na plátky a 

chvilku smažíme.
 Poté přídáme celou plechovku rajčat a chvilku povaříme. Nakonec přilijeme vývar a přidáme quiniu a kdo chce může přidat i červenou čočku.
Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme bazalku. Povaříme 15-20 minut, dokavaď quinia nepukne.




You Might Also Like

0 komentářů