Tomatová polévku s Quiniou a červenou čočkou
11:00:00
Tomatová polévku s Quiniou a červenou čočkou
Dnes jsem si pro vás připravila recept na výbornou a hlavně zdravou polévku. Podle mě to je nejlepší polévka, kterou jsem kdy jedla.
Nejdříve si něco povíme o Quinoe
Neboli o Jídle bohů a můžeme ji najít ve 3 variantách - čevené, bílé a černé
- Bílá má jemnou máslovou chuť, která se podobá se bílé rýží, ale je mnohem zdravější
- Červená quinoa je křupavější, s oříškovou příchutí
- Černá je nejkřupavější a chuťově nejvýraznější
Ouinoa je bohatá na vlákninu, což prospívá našemu zdraví. Zvyšuje pohyblivost střev, čímž se zrychluje spalování tuků a podporuje vstřebávání výživných látek.Vláknina obsažená v quinoe je nerozpustná, takže předchází vzniku žlučových kamenů a pomáhá z těla vylučovat toxiny. Je plná minerálů, zvláště vápníku a hořčíku. Kombinace hořčíku a vápníku pomáhá lepšímu spánku.
- 1x cibule
- 3-4 velké stroušky česneku
- 1x plechovka rajčat
- 100g quinii
- červená čočka
- 1,5l vývaru
Cibuli si nakrájíme na drobno a 3-4 minuty osmažíme v hrnci s olejem. Když cibule začně být zlatá, tak přidáme česnek na plátky a
chvilku smažíme.
Poté přídáme celou plechovku rajčat a chvilku povaříme. Nakonec přilijeme vývar a přidáme quiniu a kdo chce může přidat i červenou čočku.
Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme bazalku. Povaříme 15-20 minut, dokavaď quinia nepukne.
Poté přídáme celou plechovku rajčat a chvilku povaříme. Nakonec přilijeme vývar a přidáme quiniu a kdo chce může přidat i červenou čočku.
Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme bazalku. Povaříme 15-20 minut, dokavaď quinia nepukne.
0 komentářů