Zapečení chřest se slaninou a bulgurem

11:00:00


Zapečený chřest se slaninou 

Dnes jsem si pro vás připravila jednoduchý a výborný recept s chřestem :)


Ingredience 
  • Chřest - je na vás, jestli zelený či bilý
  • kvalitní slanina
  • šlehačka na vaření
  • tvrdý sýr
  • bulgur

    Příprava :
    Zelený chřest není zapotřebí loupat, ale bilý ano.  Od chřestu odlámeme zdřevnatělé stonky cca 2cm od konce. 


Připravený chřest zabalíme zhruba v půlce do slaniny 



Připravíme si vymazanou zapékací mísu vysypanou strouhankou a chřest do ní naskládáme


Konce přelijeme šlehačkou na vačení


Osolíme a opepříme


A nakonec posypeme nastrouhaným sýrem 


Vaříme 15 - 20 minut na cc 150C

Podáváme společně s bulgurem 


Dobrou chuť!

:)

You Might Also Like

0 komentářů